Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Mijn laatste blog

marijn1.jpg

Dit wordt mijn laatste blog. Het is nu bijna 9 maanden geleden dat ik ben aangetreden als jeugdbestuurder in het jeugdwaterschap. En heb in die 9 maanden heel veel meegemaakt.

Gesprekken
Zo hadden we een gesprek met minister Schultz van Haegen van milieu en infrastructuur over het Nederlands waterbeheer. Ze was zeer te spreken over wat we doen als jeugdwaterschap en over het waterschap in het algemeen. Een paar weken later spraken we ook nog met de Deltacommissaris, Wim Kuijken. Ook hij was zeer over ons te spreken en met hem en met minister Schultz hebben we een aantal afspraken gemaakt.

Enkele afspraken:

  • spreektijd op het podium van de deltadagen;
  • meewerken aan eventuele 'Jip en Janneke'-versie van het Deltaplan;
  • schrijven van aardrijkskunde hoofdstukken over waterbeheer.

 

Verder bezochten we dat weekend ook nog het waterschap Regge en Dinkel die ons advies vroeg over het promoten van hun waterschapsverkiezingen. Ze willen graag de opkomst vergroten. We gaven diverse suggesties, die zeer gewaardeerd werden.

United World College
Echter in de tijd tussen nu en mijn vorige blog gebeurde er meer. Ik ben na lange en zware selectierondes gekozen als een van de Nederlanders die naar een United World College mag. Ik ga naar Noorwegen om de komende 2 jaar mijn vwo af te ronden aan de UWC (Red Cross Nordic). Eigenlijk ga ik een internationaal vwo diploma behalen (als alles goed gaat natuurlijk, waar ik toch wel een beetje van uit ga). Dit is helaas wel de reden dat dit mijn laatste blog is.
 
Stoppen als bestuurder
Omdat ik het daar zo ontzettend druk ga krijgen en ver uit Nederland ben, stop ik als jeugdbestuurder. Ik kom alleen maar terug met kerst en in de zomervakantie. Ik heb een fantastische tijd gehad en ben, sinds ik bij het JWS zit, een boel te weten gekomen over waterbeheer in Nederland. Het boeit me ook meer en meer. Ik vind het daarom best jammer om nu al te stopen.
 
Opvolger
Echter denk ik dat er gezorgd is voor goede opvolging. Gert Jan Lesterhuis gaat mij opvolgen als jeugdbestuurder. Ik ken hem al heel goed sinds de eerste klas en als goede vriend kan ik zeggen dat ik geen enkele reden heb om aan zijn geschiktheid te twijfelen. Hij heeft tijdens mijn tijd behoorlijk wat gehoord van wat ik deed en was, toen hij hoorde dat ik ging stopen, direct geïnteresseerd in opvolgen.

Bij deze is dit mijn laatste bericht als jeugdbestuurder. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt; bedankt! Ik ga het missen!

Marijn Kuizenga
 

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs