Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Jeugdwaterschapbestuur te gast bij waterschap De Dommel

Martine_Slob.jpg

door Martine Slob

Op vrijdag 15 november kwamen we bij elkaar in het van der Valk Hotel in Vught.

Vanaf het hotel gingen we met de bus naar een restaurant waar we eerst gingen bowlen, en vervolgens hebben gegourmet.

We hebben overnacht in het hotel, en zijn de volgende ochtend (zaterdag 16 november) met de bus vertrokken naar Landgoed Bleijendijk, waar we ontvangen werden bij de Charlotte-Elisabeth Hoeve en kennis hebben gemaakt met Peter Glas, watergraaf van De Dommel en voorzitter van De Unie van Waterschappen.

Vervolgens zijn we naar de villatuin gewandeld en daar verzamelden zich ook genodigden en pers. We werden welkom geheten door Rien van den Berg, de gastheer van het landgoed. Daarna volgde een toespraak van Jan Baan van het Brabants Landschap. Peter Glas nam hierna het woord en vertelde over de projectdoelen van het waterschap De Dommel, de unieke samenwerking, en memoreerde het 150 jarig bestaan van het waterschap.

Joeri Renes, jeugdwaterschapbestuurder van de Dommel, hield ook een toespraak. Na de toespraken heeft Peter Glas ook nog medailles uitgereikt aan onze begeleider Joop de Jager, aan Joeri Renes en aan Rien van den Berg.

Daarna zijn we naar het weiland gegaan, waar de openingshandeling voor de herinrichting van de Essche Stroom plaatsvindt. Door met een schop in de grond te graven geven we het startsein voor het project, waarna we feestelijk afsloten met een glas champagne.

Hierna zijn we teruggekeerd naar de Charlotte-Elisabeth Hoeve waar we hebben geluncht. We zijn via een boottocht over de Dommel terug gebracht naar Den Bosch, waar we naar het station zijn gegaan en ieder weer zijn eigen weg is gegaan.

Namens alle jeugdbestuurders wil ik het waterschap De Dommel hartelijk bedanken voor de gastvrijheid.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs