Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Op bezoek bij staatssecretaris Dekker

Dagmar Waterschap.jpg

Door Dagmar Wevers (14), bestuurslid waterschap Brabantse Delta.

Op 30 januari trok het jeugdbestuur er weer op uit om een gesprek te voeren met staatssecretaris Sander Dekker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wij hebben de kans op dit gesprek gekregen, doordat wij in een eerder gesprek met minister Melanie Schultz van Infrastructuur & Milieu hadden aangegeven dat wij graag met de staatssecretaris wilden spreken. Ons doel was om het belang van watereducatie aan te geven en dat dit als vak wellicht verplicht moet worden op Nederlandse scholen.

Wij kwamen in de ochtend  aan bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Nadat wij allen aanwezig waren begonnen wij aan de voorbereidingen van het gesprek. Vele vragen passeerden maar de hamvraag was natuurlijk: Kunt u ervoor zorgen dat watereducatie verplicht wordt of dat hier meer aandacht aan besteed wordt? Feit is namelijk dat veel jongeren en ook volwassenen in Nederland niet weten dat de waterschappen bestaan. Zij weten dus ook niet hoe belangrijk de waterschappen eigenlijk zijn.

Sander Dekker heeft ons veel advies gegeven over hoe wij zelf de watereducatie kunnen stimuleren. Dit was erg leerzaam. Voordat iedere jongere leert over watermanagement zullen er nog wel meer stappen ondernomen moeten worden. Maar natuurlijk zien wij de toekomst met plezier tegemoet en hopelijk zullen veel meer leerlingen in de nabije toekomst leren over water in ons land. 

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs