Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Luuk Zaal stelt zich voor!

Luuk Zaal HHNK.jpg

De nieuwe jeugdwaterschapsbestuurder Luuk Zaal (14) van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stelt zich voor!

Mijn naam is Luuk Zaal. Ik ben 14 jaar oud en sinds maart ben ik de nieuwe jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
Ik zit momenteel in 3 havo op Damstede in Amsterdam en mijn hobby’s zijn (lokale) politiek en hardlopen.

Ik ben bij het waterschap terecht gekomen via een advertentie in de krant. Zelf woon ik in een dijkhuis dus wij hebben soms ook te maken met het waterschap.

Het werk van het waterschap is in Nederland helaas bij veel mensen onbekend. Als je aan volwassenen vraagt of zij weten wat het waterschap precies doet weten zij dat vaak niet eens. Dit geldt zeker ook voor de meeste jongeren. Dat is jammer, want het waterschap speelt een belanrijke rol in het dagelijks leven van jongeren.

Door het werk van het waterschap kunnen wij bijvoorbeeld veilig en gezond zwemmen, wat vroeger helemaal niet zo vanzelfsprekend was. En nog belangrijker:  het waterschap zorgt ervoor dat wij veilig kunnen slapen! Want als er geen dijken waren zou een heel erg groot deel van Nederland onder water staan!

Als jeugdbestuurder zet ik mij in voor het waterschap door andere jongeren te vertellen over het waterschap met voorbeelden uit het dagelijks leven, zoals hierboven beschreven. Dit zal ik doen op momenten dat ik de jongeren ontmoet. Maar ook via hét communicatiekanaal van deze tijd: social media!
Ik heb er zin in!

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs