Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Jongeren het belang laten zien van het waterschap

Johannes van der Poel.jpg

Waterschap Vallei en Veluwe heeft een nieuwe jeugdbestuurder: Johannes van der Poel. En hij wil zich ervoor gaan inzetten dat jongeren meer het belang gaan inzien van waterschappen. Lees hier wat hij als jeugdbestuurder allemaal van plan is!

Rioolwater door de kraan?! Nee, natuurlijk niet, maar hoe werkt het dan?  Water is echter voor iedereen de eerste primaire levensbehoefte en daarom dus ook erg belangrijk. Mede om voor voldoende, schoon en veilig water te zorgen werd er in 1200 het eerste waterschap opgericht. Het waterschap is de oudste bestuursvorm van ons land. 

In 1950 hadden we 2.500 waterschappen en inmiddels zijn dat er 23. Besef jij dat het zonder  waterschappen wel eens heel onveilig, ja zelfs heel gevaarlijk, kan worden? Om jongeren hierover bewust te maken en te activeren heb ik mij, Johannes van der Poel, beschikbaar gesteld en mag ik mij hier als jeugdbestuurder voor gaan inzetten. Ik zie er erg naar uit!

Op 7 augustus 2000 ben ik in het mooie, groene Ede geboren en getogen. Nu volg ik mijn studie op de Jacobus Fruytier in Apeldoorn met veel plezier! Eén van mijn naschoolse hobby’s is het tentoonstellen van kleindieren. 

Als jeugdbestuurder van het op één na grootste waterschap Vallei en Veluwe hoop ik mij de komende tijd  met name te richten op het betrekken van scholen bij het belang van het waterschap, en uiteraard ook op sociale media. Voor vragen/adviezen kun je mij altijd een mail sturen via johannes@vd-poel.nl. 

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs