Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Katinka Vork stelt zich voor

Katinka jws.jpg

Het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft ook een nieuwe jeugdbestuurder: Katinka Vork! Lees hier haar eerste blog voor het jeugdwaterschap.

Op mijn school wordt in de bovenbouw een verbredingsproject, het 'Honoursprogramma', aangeboden. Ik ben een van de 10 leerlingen die aan dit speciale programma mee mag doen. Het 'Honoursprogramma' is een driejarig project dat leerlingen van de 4e klas kunnen volgen.

Het project heeft als doel het beste in leerlingen naar boven te halen en daarmee acht verschillende competenties (bijv. samenwerken, reflecteren, onderzoeken) te ontwikkelen naar een hoger niveau. Tijdens het Honoursprogramma staat de leerling zelf aan het roer. Het onderwerp van mijn project is 'water(beheer) in Nederland'. 

Deze onderwerpskeuze is niet zonder reden:
Ik ben al van kinds af aan een echte watersporter: mijn grootste hobby's zijn zeilen, kitesurfen en gitaarspelen.  Ook woon ik zelf aan de IJssel. Water is voor mij een vorm van recreatie, maar ik ben ook geïnteresseerd in de andere kant: het gevaar van water.

Water is voor ons, Nederlanders, heel belangrijk. Ik weet dat er ontzettend veel Nederlanders, en vooral jongeren, zijn die geen enkel besef hebben van de rol die water is ons land speelt. Ik wil daar graag verandering in brengen.

Alles wat met water te maken heeft, spreekt mij ontzettend aan. Het lijkt me leuk om de jeugd bij de waterschappen te betrekken, om bezig te zijn met innovatief waterbeheer, en om meer te weten te komen over veilige dijken en schoon water.

Ik zie mijn deelname aan het jeugdbestuur als een grote uitdaging, een nieuwe en leuke ervaring, en een enorm grote stap in mijn project, die mij zeker nieuwe inzichten en ideeën zal brengen.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs