Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Jeugdwaterschap in nieuwe formatie in Amersfoort

Freek Wallagh.jpg

Op 31 januari kwam het jeugdwaterschap bijeen in Amersfoort. Veel nieuwe gezichten en een pittig programma! De jeugdbestuurders werden klaargestoomd voor de verkiezingen en het eerste jeugdwaterschapsdebat. Lees hier de blog van nieuwkomer Freek.

Door: Freek Wallagh, jeugdbestuurder van waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Op zaterdag 31 januari kwamen de jeugdbestuurders van heinde en verre naar het mooie Amersfoort. Samen met de begeleiders en de trainer van het Nederlands debat instituut hadden wij één vraag voor ogen: wat is het ideale jurylid?

Het is dan al wel 10 uur maar de meeste van ons zijn nog moe van de lange treinreis die ze erop hebben zitten. De hele dag zullen wij getraind worden voor onze taak op het grote waterschapsdebat van woensdag 11 februari: het jureren van de enthousiaste leerlingen die het tegen elkaar op zullen nemen in verschillende debatten die het waterschap betrekken. 

Voor sommigen van ons (waaronder ikzelf) was het daarnaast om een andere reden bijzonder. Dit was voor ons de eerste keer sinds onze benoeming dat we de andere jeugdbestuurders hebben ontmoet. Gelukkig werden we niet alleen met open armen ontvangen, maar waren de opdrachten die onze trainer voor ons bedacht had ook een goede manier om de rest te leren kennen.  

Als afsluiting voor deze (intensieve) dag stond er een lekkere lunch op ons te wachten, waarbij de stemming nog prettiger was dan de warme kroketten. Als afsluiting van de dag gingen de jeugdbestuurders voor wie het qua reistijd in te plannen was nog even de stad in en genoten van het mooie weer en de leuke winkeltjes van de Amersfoortse binnenstad.

Wij zijn klaar voor de grote debatdag en meer dan enthousiast om niet alleen de debatten van de leerlingen te jureren, maar ook op de lancering van het Kieskompas van de verkiezingen van 18 maart. We hopen de elfde op een leuke dag vol enthousiasme, en aan ons zal het zeker niet liggen!

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs