Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Onderwijsfestival Amsterdam

Annick Groeneveld.JPG

Op 21 mei waren Freek, Wieke, Thijs, Katinka en Annick bij het Onderwijsfestival in het Eye filmtheater in Amsterdam. Annick brengt verslag uit!

Op 21 mei waren Freek, Wieke, Thijs, Katinka en ik bij het Onderwijsfestival in het Eye filmtheater in Amsterdam. Samen met onze begeleiders Bram Rosenbrand en Lianne Koomen van de Unie van Waterschappen wilden wij mensen uit het onderwijs ervan overtuigen dat er op scholen meer aandacht moet worden besteed aan water en het werk van de waterschappen. 

Veel mensen waren nieuwsgierig naar ons verhaal. Ook een aardrijkskunde-leraar van mijn eigen school was toevallig aanwezig. Ik heb hem ervan kunnen overtuigen om in zijn lessen veel meer aandacht te besteden aan de waterschappen en hij wil binnenkort samen met mij plannen daarvoor gaan maken.

Op het festival werden ook veel lezingen gehouden, waaronder die van Tim Favier. Hij vertelde over een nieuwe lesmethode voor aardrijkskunde, die helemaal in het teken staat van water. Deze nieuwe lesmethode sprak ons allemaal erg aan en wij willen dan ook zeker kijken of wij die in de praktijk kunnen toepassen in ons gebied. 

Verschillende mensen inspireerden ons ook met hun creatieve ideeën over hoe wij jongeren nog meer kunnen betrekken bij het werk van de waterschappen. Het was een leerzame en gezellige dag.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs