Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Jeugdwaterschapsbestuur bezoekt waterschap Reest en Wieden

Freek Wallagh.jpg

Zaterdag 26 september was het Nationaal Jeugdwaterschapbestuur uitgenodigd om een kijkje te nemen in de waterwereld van het mooie waterschap Reest en Wieden. Lees hier het verslag van Freek!

De dag begon goed met een hartelijk welkomstwoord van dijkgraaf Marga Kool. Zij liet ons haar waardering weten, en vertelde ons over de rol van de jeugd voor de toekomst van de waterschappen.

Over 20 jaar, zo zei zij, konden wij daar staan als de nieuwe generatie dijkgraven, hard op zoek naar oplossingen voor de problemen die de Nederlandse waterwereld in de toekomst zal hebben. 

Daarna kregen wij een kijkje in de keuken en konden het gemaal Stroink (Blokzijl) in werking zien. Met het luide gedreun van het gemaal op de achtergrond kregen wij meer te weten over de rijke geschiedenis van waterschap Reest en Wieden.

Na een gezellige lunch kregen wij een mooie, en modderige, rondleiding door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. En na wat te hebben rondgewandeld in de modder en over trilveen gelopen te hebben, gingen de vieze regenlaarzen uit en gingen de jeugdbestuurders weer op weg naar huis. 

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Blogs