Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Blogs

Jeugdwaterschap bezoekt Deltares en het Binnenhof

Henk Ovink.jpg

Vrijdag 9 december was het weer zover: een nationale bijeenkomst van het Jeugdwaterschap. Deze keer een bijzondere. Er werd namelijk een bijna voltallig nieuw jeugdbestuur ge´nstalleerd.

Deze bijeenkomst stond dan ook in het teken van het afscheid van veel jeugdbestuurders.

Nadat het grootste gedeelte van het jeugdbestuur was aangekomen, gingen we door naar het eerste punt van ons drukke programma: een bezoek aan het kennisinstituut Deltares. We kregen hier een rondleiding door hun experimentenhal waar ze hun onderzoeken doen. We waren allemaal verbaasd over de grootsheid van de testen en de miljoenen die hiermee bespaard kunnen worden.

Toekomst waterschappen

Na de rondleiding kregen we een aantal presentaties, onder andere over plastic soep. Hierna hadden we een gesprek met Hans Oosters, de voorzitter van de Unie van Waterschappen. Met hem spraken we over hoe we de toekomst van de waterschappen zien.

Verrassing

Nadat we heerlijk hadden gegeten, gingen we naar het hotel waar we ons even snel konden opfrissen. We moesten meteen weer weg. Waarheen wisten alleen de vertrekkende jeugdbestuurders, een leuke verrassing dus. Wat bleek?  We gingen glow in the dark-minigolfen. Een superleuke afsluiting van een geslaagde dag dus.

Pitchen met Henk Ovink

De volgende dag stond volledig in het teken van pitchen. We kregen ‘s ochtends de kans om onze pitch voor te bereiden over een waterschapgerelateerd onderwerp. Daarna mochten we hem voordragen aan Henk Ovink, de watergezant van Nederland. Tussen zijn vele internationale reizen had hij even tijd voor ons vrij gemaakt. Een hele eer dus.

Presenteren op het Binnenhof

Nadat Henk Ovink weer weg was gingen we door naar het volgende en daarmee ook laatste punt op het programma. We gingen op het Binnenhof aan ‘random’ mensen onze pitch voordragen. Tussen het pitchen door hebben we ook nog de tijd gehad om even te genieten van het Binnenhof. Na het pitchen namen we voor een laatste keer afscheid en nam iedereen de trein terug naar huis.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap van Delfland, verkiezing nationaal Jeugddijkgraaf

Datum : 16-03-2018
Tijd       : 09:00 - 17:00

Share |

Blogs