Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Anna Spijkervet nieuwe jeugddijkgraaf

Anna-Spijkervet-850px-610x335.jpg

Anna Spijkervet (16) uit Wanneperveen is tijdens een bijeenkomst van het jeugdwaterschap gekozen tot landelijke jeugddijkgraaf.

Hoe sterk zijn onze dijken?

vakkanjers-dijk-proef-1.jpg

Wat is ervoor nodig om een dijk te laten instorten? Dat wordt getest bij de Ĺdamwandbezwijkproefĺ in Eemdijk. Jarno en Rogier, jeugdbestuurders van waterschap Rivierenland, leggen in een Vakkanjers-video uit hoe dat in zijn werk gaat.

Steg Snelders is de nieuwe jeugddijkgraaf

steg-snelders.jpg

Op 8 maart is Steg Snelders ge´nstalleerd als jeugddijkgraaf van Nederland. Vertrekkend jeugddijkgraaf Johannes van der Poel draagt de ambtsketen aan Steg over.

Jeugdwaterschap in gesprek met deltacommissaris

Deltacommissaris.jpg

Hoe maken we jongeren enthousiast om mee te werken aan goede dijken, sterke kusten en andere plannen van het Deltaprogramma? Daarover ging het Jeugdwaterschap op 21 februari in gesprek met de deltacommissaris.

Nieuwe jeugdbestuurder voor waterschap Drents Overijsselse Delta

Anna Spijkervet.jpg

Anna Spijkervet uit Wanneperveen is vanaf 1 januari 2017 de nieuwe jeugdbestuurder van waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Nieuwe jeugdbestuurder voor waterschap Aa en Maas

Belle Holthuis.jpg

Belle Holthuis uit Asten is per 1 januari 2017 de vertegenwoordiger van waterschap Aa en Maas in het nationaal Jeugdwaterschapbestuur.

Nieuwe jeugdbestuurders voor waterschap Vechtstromen

jeugdbestuurders_vechtstromen.jpg

Vanaf 30 november zijn Mirthe de Jong en Iwan van den Bout de nieuwe jeugdbestuurders van waterschap Vechtstromen. Ze werden ge´nstalleerd door watergraaf Stefan Kuks en jeugddijkgraaf Johannes van de Poel.

In memoriam: Bart Bongaards

waterlelies-585x335.jpg

Met grote droefheid heeft de Unie van Waterschappen vernomen dat oud-jeugddijkgraaf Bart Bongaards is omgekomen bij een ski-ongeluk in Oostenrijk.

Hollands Noorderkwartier zoekt jeugdbestuurder

Hollands Noorderkwartier zoekt jeugdbestuurder 150x100px.jpg

Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en wil je meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland? Dan is hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) op zoek naar jou!

Nieuwe jeugdbestuurder voor Rijn en IJssel

foto_mees_groen.jpg

Op 8 november nam waterschap Rijn en IJssel afscheid van jeugdbestuurder Marouan Moussi en werd nieuwe jeugdbestuurder Mees Groen welkom geheten.

Waterschappen zoeken jeugdbestuurders

Jeugdwaterschap 150 x 100px.jpg

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en waterschap Hollandse Delta zijn op zoek naar nieuwe, enthousiaste jeugdbestuurders met lef.

Jeugdwaterschap bezoekt Rivierenland

Marieke Heinenberg.jpg

Eindelijk was het dan zover! Zaterdag 3 september bracht het Jeugdwaterschap een bezoek aan waterschap Rivierenland. Jeugdbestuurder Marieke Heinenberg vertelt over de dag.

Twee jeugdwaterbestuurders gezocht!

[Vechtstromen] Carmen Merkon en Anna-Maartje de Boer.JPG

Ben jij tussen de 14 en 17 jaar oud en woon je in Zuidoost Drenthe, Noordoost Overijssel of Twente? Wil je de waterwereld ontdekken en meepraten met politici en andere jeugdbestuurders over water? Dan zoekt waterschap Vechtstromen jou!

Nieuwe jeugdbestuurder voor Schieland en de Krimpenerwaard!

Jasper Peters.jpg

Jasper Peters uit Rotterdam is op 30 maart door dijkgraaf Hans Oosters benoemd als jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Rutger Smit nieuwe jeugdbestuurder waterschap Noorderzijlvest

Rutger Smit Noorderzijlvest.JPG

Rutger Smit (14) uit Delfzijl is de nieuwe jeugdbestuurder van het waterschap Noorderzijlvest. Hij versterkt namens Noorderzijlvest het nationale jeugdbestuur van de waterschappen.

Johannes ge´nstalleerd als jeugddijkgraaf

Installatie Johannes vd Poel.jpg

De 15-jarige Johannes van der Poel wordt de jongste jeugddijkgraaf die er ooit in Nederland is geweest. Als jeugddijkgraaf is hij de voorzitter van het nationale jeugdwaterschap.

Roos is de nieuwe Jeugdwaterschapsbestuurder van Zuiderzeeland!

Roos van den IJssel.JPG

Roos van den IJssel (16) uit Lelystad is de nieuwe jeugdbestuurder van waterschap Zuiderzeeland. Ze neemt het stokje over van Marit Huzen.

Nine nieuwe aanwinst jeugdwaterschap!

NineJeugdwatergraaf.jpg

Nine van Hemert uit Boxtel is, uit de 16 ge´nteresseerde jongeren, gekozen als nieuw jeugdbestuurslid van waterschap De Dommel. Op 4 januari werd zij door watergraaf Peter Glas ge´nstalleerd.

Johannes van der Poel nieuwe jeugddijkgraaf

Johannes van der Poel.jpg

Op 11 december is Johannes van der Poel verkozen tot de nieuwe jeugddijkgraaf. Volgens een jury, onder leiding van Joop de Jager en scheidend jeugddijkgraaf Wieke Metzlar, is hij de beste vertegenwoordiger van de bestuurders van het jeugdwaterschap.

Word jij de nieuwe jeugdbestuurder van waterschap De Dommel?

ECARD-Duik-jij-on-het-bestuur.png

Waterschap De Dommel wil jongeren meer betrekken bij het werk van het waterschap en is daarom op zoek naar een jeugdwaterschapsbestuurder die meedenkt over water, waterbeheer en de waterschappen.

Rainproof Rave & Ride

Freek Wallagh.jpg

Op 1 november werd de Dam in Amsterdam omgetoverd in een spectaculair Ĺregenminnendĺ pop-up park met bomen, grasveld, CO2-absorberende wandelpaden en doe-het-zelf-workshops tijdens de Rainproof Ride & Rave.

Zesde Nationaal Deltacongres

Johannes van der Poel.jpg

Op 5 november werd het 6e Nationale Deltacongres gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Ook het jeugdwaterschap was erbij! Johannes doet verslag.

Congres Waterkwaliteit op de Kaart

jeugdwaterschap verklaring van amersfoort.jpg

Op 8 oktober werd het congres 'Waterkwaliteit op de kaart' gehouden. Dit congres stond in het teken van de verklaring van Amersfoort. Jeugdwaterschappers, Daphne, Mara en Johannes maakte een filmpje over deze verklaring die op het congres werd getoond.

Jeugdwaterschap bezoekt Reest en Wieden

Gemaal Stroink.jpg

Op 26 september ontvangt waterschap Reest en Wieden het nationaal jeugdwaterschap. Vanuit Steenwijk brengen de jeugdbestuurders een bezoek aan Wetering-Oost en Wetering-West, gemaal Stroink in Vollenhove en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Verklaring van Amersfoort

jeugdwaterschap verklaring van amersfoort.jpg

Jeugdwaterschappers Mara, Daphne en Johannes zijn blij met de Verklaring van Amersfoort en hopen dat er echt wat mee gedaan gaat worden.

Volg de blog van jeugdbestuurder Marieke!

Marieke Heinenberg.jpg

Marieke van Heinenberg deelt haar activiteiten als jeugdbestuurder van waterschap Rivierenland op haar blog, inclusief filmpjes en foto's.

Terugkijken: Jeugdwaterschap on tour

Stemfie jeugdwaterschap.jpg

Op 6 en 7 maart bezocht het Nationale Jeugdwaterschapsbestuur alle waterschappen. Bekijk hier de compilatievideo en een collage van alle stemfies.

De Tien Gouden Regels

Tien Gouden Regels.jpg

De Tien Gouden Regels kunnen de waterschappen helpen om jongereneducatie nog beter vorm te geven. De regels zijn bedacht door het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur.

Jeugdwaterschap on tour

Jeugdwaterschap_MG_9857 c.jpg

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur gaat op 6 en 7 maart on tour langs alle waterschappen van Nederland als opmaat voor Wereldwaterdag en de waterschapsverkiezingen.

14 -jarige jeugdbestuurder actief voor waterschap

dijkgraaf Klip-Martin en jeugdbestuurder van der Poel.jpg

Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur van waterschap Vallei en Veluwe is Johannes van der Poel (14) uit Ede ge´nstalleerd als nieuwe jeugdbestuurder voor het waterschap.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws