Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Marit nieuwe jeugdbestuurder Zuiderzeeland

Marit-Huzen-10.JPG

Marit Huzen (17) uit Lelystad is de Jeugdbestuurder van waterschap Zuiderzeeland. Zij neemt het stokje over van haar voorgangster Nina Ter Horst voormalig Jeugddijkgraaf. Met haar ideeŽn kan het waterschap aan de slag!

Marit: "Tegenwoordig weten de meeste jongeren echt niet wat het waterschap is. Zonder het waterschap zouden we hier niet eens kunnen wonen! Ik woon op een stuk land waar meer dan 50 jaar geleden niemand kon wonen. Tenzij je zwemmend naar school wilt. 

Het is het belangrijk dat jongeren weten dat niets vanzelfsprekend is, want dat vergeten we vaak. Dat realiseren we pas als het misgaat. En geloof me, je kijkt nooit meer hetzelfde naar een sloot. Daarom is het belangrijk dat jongeren betrokken worden bij het werk van de waterschappen. En wie weet creëren we wel nieuwe waterschappers, de toekomst ligt immers in de handen van ons, de jeugd."

Jongeren enthousiast maken

"Jongeren enthousiast maken, bewust maken en betrekken bij het waterschap. Het waterschap moet weer 'hip' worden. Of dat moeilijk wordt? Dat zal blijken, maar we zijn al goed op weg. Ik hou ook wel van een nieuwe uitdaging. Waarom de Waterschappen zo belangrijk zijn? Overstromingen, geen rioleringen, ranzig water, watersnoodramp 1953. Dat zegt wel genoeg denk ik. Zonder de Waterschappen is Nederland gewoon niet leefbaar." 

Nationaal Jeugdbestuur

Het Nationale Jeugdwaterschapsbestuur komt 4 keer per jaar bijeen. Ook zijn de Jeugdwaterschappers als ambassadeurs aanwezig bij bijeenkomsten en congressen over water en waterbeheer. Voor Zuiderzeeland is Marit het gezicht voor jongeren binnen Flevoland.

Verder maakt Marit deel uit van het Jongerenpanel van waterschap Zuiderzeeland. Het Jongerenpanel van Zuiderzeeland bestaat uit vijftien enthousiaste jongens en meiden uit Flevoland tussen de 14 en 17 jaar oud.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws