Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

CSG Dingstede uit Meppel wint Nationaal Jeugdwaterschapsdebat

CSG Dingstede uit Meppel winnaar.jpg

Het eerste Nationaal Jeugdwaterschapsdebat is gewonnen door CSG Dingstede uit Meppel. In de finale versloegen zij CSG Willem de Zwijger uit Schoonhoven. Beide scholen ontvingen een prijs uit handen van jeugddijkgraaf Wieke Metzlar en dijkgraaf Hetty Klavers van waterschap Zuiderzeeland.


De scholen debatteerden over watergerelateerde stellingen. Deze stellingen waren door het nationaal jeugdwaterschapsbestuur bedacht. Achttien middelbare scholen uit heel Nederland gingen de debatstrijd met elkaar aan.

Finaledebat

Het Nationaal Jeugdwaterschapsdebat begon met een aantal voorrondes. De finalisten debatteerden uiteindelijk in het finaledebat over de stelling: ‘Probleemjongeren moeten werkervaring opdoen bij het waterschap’.

De jury, bestaande uit jeugddijkgraaf Wieke Metzlar en Marouan Moussi van het nationaal jeugdwaterschapsbestuur, riep CSG Dingstede uit tot winnaar van het debattoernooi. 

Jeugdwaterschap

Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar dat bestaat uit de jeugdbestuurders van de waterschappen. Zij zijn de jongerendenktank van de waterschappen.

Het belangrijkste doel van het jeugdwaterschap is om jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Enerzijds om de waterschappen meer naamsbekendheid te geven, anderzijds om de jeugd mogelijk te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te werken.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws