Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

14 -jarige jeugdbestuurder actief voor waterschap

dijkgraaf Klip-Martin en jeugdbestuurder van der Poel.jpg

Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur van waterschap Vallei en Veluwe is Johannes van der Poel (14) uit Ede ge´nstalleerd als nieuwe jeugdbestuurder voor het waterschap.

De komende 2 jaar zet deze enthousiaste ambassadeur zich in om waterbeheer bij jongeren onder de aandacht te brengen. Dit doet hij op landelijk niveau met verschillende activiteiten in het Nationale Jeugdwaterschap, maar ook in de regio. 

Bijvoorbeeld op zijn school in Apeldoorn: de Jacobus Fruytier scholengemeenschap. Hij start komende week  met een tour van het Jeugdwaterschap om de aandacht te vestigen op de landelijke waterschapsverkiezingen op 18 maart 2015.

Jeugdwaterschap on tour

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur gaat op 6 en 7 maart on tour langs alle waterschappen van Nederland als opmaat voor Wereldwaterdag. Tijdens deze bezoeken zijn de dijkgraven of bestuurders aanwezig om de 10 Gouden Regels in ontvangst te nemen. 

Deze Gouden Regels kunnen de waterschappen helpen om jongereneducatie nog beter vorm te geven. De regels zijn bedacht door het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. 

Daarnaast maken de jeugdbestuurders samen met de dijkgraaf een stemfie in een mobiel stemhokje. Deze wordt via social media verspreid om aandacht te vragen voor de waterschapsverkiezingen.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws