Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Jeugdwaterschap bezoekt Reest en Wieden

Gemaal Stroink.jpg

Op 26 september ontvangt waterschap Reest en Wieden het nationaal jeugdwaterschap. Vanuit Steenwijk brengen de jeugdbestuurders een bezoek aan Wetering-Oost en Wetering-West, gemaal Stroink in Vollenhove en het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Jeugdbestuurder Daphne Schoemaker (Meppel),  van waterschap Reest en Wieden ontvangt het jeugdbestuur. Vanuit Steenwijk brengt het bestuur een bezoek aan het project Wetering-Oost en Wetering-West, waar het waterschap nieuwe natuur combineert met waterberging. 

Kijkje in de keuken van het waterschap!

Daarna brengen ze een bezoek aan gemaal Stroink, van waaruit Reest en Wieden het waterpeil op de boezem (waterbergingsgebied) van Noordwest-Overijssel en indirect van de polders in Noordwest-Overijssel, de polder Nijeveen-Kolderveen en het stroomgebied van de Vledder- en Wapserveense Aa regelt. 

Vervolgens varen de jeugdbestuurders door het Nationaal Park Weerribben-Wieden, waar ze een kijkje nemen op het trilveen en ze kunnen zien hoe het waterbeheer is geregeld.

Nationaal jeugdwaterschap

Ook jongeren spelen een rol in het waterbeheer in Nederland. Ieder Nederlands waterschap heeft een eigen jeugdbestuurslid die samen het jeugdwaterschapsbestuur vormen. Het nationaal jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt

Het jeugdwaterschap wil er voor zorgen dat jongeren betrokken worden bij waterbeheer in eigen land. Het jeugdwaterschap bezoekt waterschappen en landelijke grote waterprojecten, sprak met toen nog kroonprins Willem-Alexander, minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, ontmoette deltacommissaris Wim Kuijken en Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs.

De jeugd heeft de toekomst 

De beslissingen die de Nederlandse waterschappen nemen, hebben niet alleen directe gevolgen voor de jongeren van nu, ook liggen er in de nabije toekomst grote uitdagingen klaar voor een nieuwe generatie waterdeskundigen. In Nederland en in de rest van de wereld. Daarom is er een jeugdwaterschap betrokken bij het waterbeheer in ons land.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws