Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Rainproof Rave & Ride

Freek Wallagh.jpg

Op 1 november werd de Dam in Amsterdam omgetoverd in een spectaculair ‘regenminnend’ pop-up park met bomen, grasveld, CO2-absorberende wandelpaden en doe-het-zelf-workshops tijdens de Rainproof Ride & Rave.

Dit evenement werd geopend door een fietstocht door Amsterdam. Jeugdbestuurder, Freek Wallagh van waterschap Amstel, Gooi en Vecht reed ook mee met de Rainproof Rave & Ride om jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf ook iets kunnen doen tegen wateroverlast in de stad.

Freek Wallagh: “Het is belangrijk voor de Amsterdammers om te weten dat zij samen oplossingen kunnen vinden voor de milieuproblemen van de toekomst. Dit geldt zeker voor jongeren in de stad. Zij krijgen nog hun hele leven met dit soort problemen te maken. Ik ben blij dat wij op een leuke manier zo veel mensen konden bereiken!”

Aandacht voor wateropvang

Wallagh fietste, samen met ongeveer 70 mensen, mee met de tocht die onder begeleiding van de politie werd gemaakt naar de Dam. Henk Ovink (watergezant), Udo Kock (wethouder water), Roelof Kruize (directeur Waternet) en Rolf Steenwinkel (bestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) reden ook mee om aandacht te vragen voor de manier waarop mensen zelf kunnen bijdragen een groene, klimaatbestendige stad door zelf regenwater op te vangen.

Aftrap Amsterdam International Water Week

De Rainproof Rave & Ride was verder de aftrap voor de Amsterdam International Water Week. Ongeveer 25.000 internationale water-professionals waren hiervoor in Amsterdam te gast.

Bron: waterschap Amstel, Gooi en Vecht

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws