Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Johannes ge´nstalleerd als jeugddijkgraaf

Installatie Johannes vd Poel.jpg

De 15-jarige Johannes van der Poel wordt de jongste jeugddijkgraaf die er ooit in Nederland is geweest. Als jeugddijkgraaf is hij de voorzitter van het nationale jeugdwaterschap.

Op 17 februari werd hij geïnstalleerd in zijn waterschap Vallei en Veluwe. Hij nam het stokje over van Wieke Metzlar. Tijdens de feestelijke installatie was er veel aandacht van de media.

De vierdejaars vmbo-scholier van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn is sinds vorig jaar jeugdbestuurder van het waterschap. Nu neemt hij het nationaal voorzitterschap op zich.

Jongeren betrekken bij waterschappen

Het jeugdwaterschapsbestuur is de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. Eén van de dingen waar Johannes zich voor inzet is het betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Hierover adviseert hij de waterschappen.

Ook gaat hij 4 keer per jaar op pad met het nationale jeugdwaterschapbestuur, bezoekt hij verschillende waterprojecten en neemt hij deel aan activiteiten voor jongeren.

Jeugddijkgraaf

Johannes van der Poel, jeugddijkgraaf: “Ik heb gesolliciteerd omdat ik de bestuurlijke kant heel interessant vind. Toen ik werd aangenomen, kwam ik er eigenlijk pas achter hoe interessant waterbeheer is.

De waterschappen zorgen voor schoon en voldoende water, voor veilige dijken en ze zuiveren afvalwater. En ze doen hun uiterste best om de waterschapsbelastingen zo laag mogelijk te houden.”

Bekijk de uitzending van het NOS Jeugdjournaal met Johannes terug!

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws