Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Rutger Smit nieuwe jeugdbestuurder waterschap Noorderzijlvest

Rutger Smit Noorderzijlvest.JPG

Rutger Smit (14) uit Delfzijl is de nieuwe jeugdbestuurder van het waterschap Noorderzijlvest. Hij versterkt namens Noorderzijlvest het nationale jeugdbestuur van de waterschappen.

Voor jongeren in het noorden en westen van Groningen en de kop van Drenthe is hij het gezicht van het waterschap. 

Rutger: "Ik ben 14 jaar en zit in de derde klas van het VWO op het Eemsdeltacollege. Ik woon in Delfzijl, op loopafstand van de dijk. Als klein kind al was ik vaak buiten te vinden in de natuur, wat mij nu nog steeds ontzettend fascineert!

Ik heb voor het jeugdwaterschapsbestuur gekozen om de grote uitdaging, want jongeren weten veel te weinig van het waterschap af, wat heel jammer is. Jongeren moeten weten wat het waterschap doet, dat het overal is, het onmisbaar is en dat de waterschappen staan te springen om jonge, nieuwe aanwinsten.

Ik hoop dat te bereiken door veel leuke projecten op te zetten in het gebied van Noorderzijlvest, maar ook landelijk. Leuke mensen te ontmoeten, veel te leren en plezier te hebben, om dat vervolgens weer op de jongeren over te brengen."

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws