Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Nieuwe jeugdbestuurder voor Schieland en de Krimpenerwaard!

Jasper Peters.jpg

Jasper Peters uit Rotterdam is op 30 maart door dijkgraaf Hans Oosters benoemd als jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Jasper is 16 jaar en leerling van 4- VWO op de Sint-Laurenscollege in Rotterdam en versterkt namens het hoogheemraadschap het Nationale Jeugdbestuur van de waterschappen. Een belangrijke taak van de nieuwe jeugdbestuurder is het betrekken van jongeren bij het belang van waterbeheer en daarmee het werk van het waterschap. 

Jasper Peters, jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard: “Wonend op zo’n beetje het laagste punt van Nederland, maak ik mij wel degelijk zorgen over de hoogte van de waterstand. Om te zorgen dat iedereen droge voeten houdt, wil ik graag mijn steentje bijdragen”. 

Jongeren en het waterschap

Jongeren verantwoordelijkheid geven binnen het waterschap is volgens Jasper daarbij de beste manier. Het komende jaar gaat hij hard aan de slag om het werk van het waterschap leuk te maken voor jongeren! Hij neemt het stokje over van Martine Slob.

Hans Oosters, dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard: “Wij vinden het erg belangrijk dat jongeren meer kennis hebben van en over water en proberen deze groep actief te betrekken bij de opgave van de waterschappen. Het jeugdwaterschapsbestuur is een goede aanvulling hierop. En wij zijn erg blij dat Jasper Peters ons hierin vertegenwoordigt.”

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur

Sinds 2010 kent Nederland een Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur (JWB). Het JWB is een groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het JWB stelt zich als doel om jongeren meer te betrekken bij waterbeheer in ons land.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws