Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Twee jeugdwaterbestuurders gezocht!

[Vechtstromen] Carmen Merkon en Anna-Maartje de Boer.JPG

Ben jij tussen de 14 en 17 jaar oud en woon je in Zuidoost Drenthe, Noordoost Overijssel of Twente? Wil je de waterwereld ontdekken en meepraten met politici en andere jeugdbestuurders over water? Dan zoekt waterschap Vechtstromen jou!

De huidige jeugdbestuurder van waterschap Vechtstromen, Carmen Merkon, wordt 18 en gaat studeren. Daarom zoekt het waterschap met ingang van 1 november 2 nieuwe jeugdbestuurders! 

Wanneer jij jeugdbestuurder wordt van het waterschap, ga je projecten van het waterschap uitleggen op je eigen school of andere scholen. Daarnaast kun je meekijken met het bestuur van het waterschap en de watergraaf. Je vertegenwoordigt waterschap Vechtstromen bij open dagen, openingen en andere evenementen. Hiervoor krijg je een vergoeding én doe je enorm veel ervaring op!

Waterschap Vechtstromen

Water en land: die combinatie gaat niet vanzelf goed. Pas als je de waterwereld instapt, weet je hoeveel er nodig is om onze voeten droog te houden en ons water schoon en gezond te houden. Als jeugdbestuurder leer je meer over het bijzondere product water. Over de besluiten die genomen moeten worden en welke afwegingen waterschappen maken. Zonder waterschappen staat alles onder water!

Landelijk jeugdwaterschapsbestuur

Als jeugdbestuurder van Vechtstromen ben je ongeveer 8 keer per jaar aanwezig bij een bijeenkomst met het landelijke jeugdwaterschapsbestuur (doordeweeks of op zaterdag). Daar komen de jeugdbestuurders van alle waterschappen samen. Samen vormen de jeugdbestuurders het Nationale Jeugdwaterschap, dat in totaal bestaat uit 19 jongeren van 14 tot en met 17 jaar. 

Tijdens deze dagen promoot je de waterschappen en deel je ervaringen met andere jeugdwaterschappers. Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat je in gesprek gaat met Tweede Kamerleden, zandzakken legt, het binnenhof bezoekt of projecten van het waterschap gaat bekijken. 

Waar zijn we naar op zoek?

Vanwege het uitgestrekte gebied zou waterschap Vechtstromen het mooi vinden om iemand uit Drenthe of Noordoost Overijssel en iemand uit Twente te kunnen installeren als jeugdbestuurder. Het waterschap denkt aan leerlingen uit klas 3 vmbo, 3 havo of 3/4 vwo. 

Het waterschap zoekt jongeren die initiatiefrijk zijn, zelfstandig werken, leergierig, proactief en communicatief zijn. Bovendien moet je actief zijn op sociale media als Twitter, Instagram, Facebook etc. 

Solliciteer!

Per 1 november 2016 is bij waterschap Vechtstromen ruimte voor twee nieuwe jeugdbestuurders. Lijkt dat jou leuk? Kijk op de website van waterschap Vechtstromen voor meer informatie en solliciteer vóór 16 september! 

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws