Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Jeugdwaterschap bezoekt Rivierenland

Marieke Heinenberg.jpg

Eindelijk was het dan zover! Zaterdag 3 september bracht het Jeugdwaterschap een bezoek aan waterschap Rivierenland. Jeugdbestuurder Marieke Heinenberg vertelt over de dag.

Iedereen werd verwacht op het station van Geldermalsen. Vervolgens zijn de jeugdwaterschappers met de bus door het gebied gereden naar het Geofort in Herwijnen. Hier werden ze ontvangen door heemraad Gerard Nieuwenhuis en Fortvrouwe Wilemijn Simon van Leeuwen van Geofort.

Crisismanagement

Van bestuurder Gerard Nieuwenhuis kreeg de groep een opdracht mee, waar ze de komende periode mee aan de slag gaan. Hierna stond er een ‘Crisismanagement-game’ op het programma. De jeugdwaterschappers werden in 2 groepen verdeeld en kregen het bericht dat de Linge zou overstromen en dat Asperen geëvacueerd moest worden.

De groep kreeg een uur de tijd om met het crisisteam een evacuatieplan op te stellen. Maar na 25 minuten brak de dijk door! De vluchtroutes moesten gewijzigd worden en de hulp moest sneller ter plaatse komen. Hartstikke spannend dus! Toen de tijd om was werden de plannen geëvalueerd. Beide groepen waren gelukkig geslaagd voor de opdracht.

Kinderdijk

Daarna stond Kinderdijk op de planning. Eenmaal daar aangekomen stapte projecteider Bram de Fockert in de bus en reed de groep terug over het dijkversterkingsproject 'Kinderdijk tot Schoonhovenseveer'. Bram vertelde waar het waterschap mee bezig is en waar ze tegenaan lopen tijdens het project om de dijk te versterken.

Kano's

Toen de jeugdwaterschappers weer terug waren in Kinderdijk lagen er kano’s klaar en ging de groep per kano langs de molens van Kinderdijk. Al met al een geslaagde en leerzame dag bij het waterschap Rivierenland.

Lees meer avonturen op het blog van jeugdwaterschapper Marieke

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws