Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Nieuwe jeugdbestuurders voor waterschap Vechtstromen

jeugdbestuurders_vechtstromen.jpg

Vanaf 30 november zijn Mirthe de Jong en Iwan van den Bout de nieuwe jeugdbestuurders van waterschap Vechtstromen. Ze werden ge´nstalleerd door watergraaf Stefan Kuks en jeugddijkgraaf Johannes van de Poel.

De jeugdbestuurders van waterschap Vechtstromen zijn de nieuwste leden van het nationale jeugdwaterschap. Dit bestaat uit 19 jongeren tussen de 14 en 17 jaar oud. Het is een initiatief van de Nederlandse waterschappen, waarmee ze jongeren meer bij het waterschap willen betrekken.

Twee jeugdbestuurders

Vanwege de grootte van het werkgebied en om een optimale inzet van de jeugdbestuurders te realiseren, zijn dit keer bij Vechtstromen voor het eerst 2 jeugdbestuurders geworven. Mirthe (14) uit Hengelo en Iwan (15) uit Hardenberg zijn gekozen uit 12 kandidaten. Beide jeugdbestuurders werden uitgekozen vanwege hun brede belangstelling, hun enthousiasme en hun visie op de functie van de jeugdbestuurder. 

Stefan Kuks, watergraaf van waterschap Vechtstromen: “Uit 12 prima kandidaten hebben we Mirthe en Iwan als allerbeste gekozen. Daar zijn we heel blij mee. Als jeugdbestuurder kunnen zij waterschap Vechtstromen helpen meer in contact te komen met jongeren!” 

Mirthe de Jong

Mirthe de Jong zit in 3 Havo van het Montessori College Twente in Hengelo. “Ik vind water super interessant en ik hou van presenteren en debatteren”, vertelt Mirthe in haar sollicitatievideo. Ze staat te popelen om te beginnen en ze viel op tijdens de gesprekken door haar enthousiasme en spontaniteit. 

Iwan van den Bout

Ook Iwan van den Bout viel op doordat hij precies weet wat hij wil. “Dankzij water is het mogelijk om op aarde te leven, dus we moeten daar bewust mee omgaan. Daarom vind ik het belangrijk om hier als jeugdbestuurder mijn steentje aan bij te dragen. Samen kun je meer.” 

Bron: waterschap Vechtstromen

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws