Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Jeugdwaterschap in gesprek met deltacommissaris

Deltacommissaris.jpg

Hoe maken we jongeren enthousiast om mee te werken aan goede dijken, sterke kusten en andere plannen van het Deltaprogramma? Daarover ging het Jeugdwaterschap op 21 februari in gesprek met de deltacommissaris.

De Jeugdwaterschappers vroegen onder meer hoe het Deltaprogramma communiceert met jongeren. Ook brainstormden ze met de deltacommissaris over hoe ze een zo groot mogelijk publiek kunnen bereiken via social media.

Tips en trucs

De deltacommissaris had een aantal tips en trucs in petto voor het Jeugdwaterschap. Zo bereik je jongeren volgens hem alleen als je een goed en aantrekkelijk verhaal vertelt. Begin daarmee in je eigen omgeving. Bijvoorbeeld op je eigen school.

Uitdaging

Ook daagde de deltacommissaris de jongeren uit om na te denken over hoe ze leeftijdsgenoten bekend kunnen maken met uitvoeringsprojecten die lopen in hun eigen waterschap. Bijvoorbeeld projecten op het gebied van waterveiligheid, waterbeschikbaarheid en klimaatadaptatie.

Volgend jaar weer

Ten slotte sprak de deltacommissaris met de Jeugdwaterschappers af dat de rol van het Jeugdwaterschap prominenter zal worden op het Deltacongres. Volgend jaar ontmoeten ze elkaar weer.

Meer info

Meer weten over het Deltaprogramma? Bezoek de website van de deltacommissaris. Hier vind je ook een nieuwsbericht over het bezoek van het Jeugdwaterschap.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws