Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Steg Snelders is de nieuwe jeugddijkgraaf

steg-snelders.jpg

Op 8 maart is Steg Snelders ge´nstalleerd als jeugddijkgraaf van Nederland. Vertrekkend jeugddijkgraaf Johannes van der Poel draagt de ambtsketen aan Steg over.

Waarnemend dijkgraaf Huub Hieltjes brengt samen met het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta een toost uit op de nieuwe jeugddijkgraaf. 

De jeugdbestuurders van alle waterschappen in Nederland kozen de 15-jarige Steg Snelders uit Made als hun nieuwe jeugddijkgraaf voor het komende jaar. Steg gaat zich inzetten om het waterbewustzijn onder jongeren te vergroten en het werk van de waterschappen bekender te maken. Bijvoorbeeld door presentaties te geven op scholen, met de Deltacommissaris te spreken en waterschap Brabantse Delta te adviseren over educatie. 

De waterschappen danken oud-jeugddijkgraaf Johannes van der Poel voor zijn inzet op evenementen zoals het Deltacongres en de Dijkwerkersdag en voor het inspireren van het Jeugdwaterschap. Op 4 maart ontving Johannes een 'Pluim' van de gemeente Ede voor zijn voorbeeldrol. 

Sinds 2010 kent Nederland een nationaal jeugdwaterschap. Er zijn 18 jeugdwaterschapbestuurders. Twee waterschappen zoeken nog een jeugdwaterschapbestuurder. Bij waterschap Rivierenland is de selectie bijna afgerond, bij hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden kun je je nog aanmelden

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Share |

Nieuws