Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Nieuws

Nieuwe jeugdbestuurder voor waterschap Aa en Maas

Belle Holthuis.jpg

Belle Holthuis uit Asten is per 1 januari 2017 de vertegenwoordiger van waterschap Aa en Maas in het nationaal Jeugdwaterschapbestuur.

Op 16 december wordt ze voorgesteld aan het de dijkgraaf en het Dagelijks Bestuur van het waterschap. Belle is 16 jaar en zit in het 4e jaar van het Willibrord Gymnasium in Deurne. Zij volgt Wieke Metzlar op.

Belle over haarzelf en haar nieuwe functie: “Nadat in Asten en Someren een heel erge hagelbui veel schade en wateroverlast had veroorzaakt, ging ik nadenken over de klimaatveranderingen en water in Nederland.

Toevallig kwam Wieke daarna op mijn school vertellen dat waterschap Aa en Maas zocht naar een opvolger. Ik wist, zoals veel andere leeftijdsgenoten, niet zo goed wat waterschappen doen. Mij lijkt de ervaring om jeugdbestuurder te zijn erg leuk en speciaal. Ook hoop ik dat ik nog veel ga leren.

Naast school speel ik piano en ga ik wielrennen of mountainbiken. Verder houd ik heel veel van fotograferen en reizen.”

Jongeren betrekken

Een van de dingen waar Belle zich voor gaat inzetten, is het betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Hierover adviseert en informeert ze het waterschap. Ook gaat ze 4 keer per jaar op pad met het nationale Jeugdwaterschapbestuur, bezoekt ze verschillende waterprojecten en neemt ze deel aan activiteiten voor jongeren. 

Verder zal ze zich inzetten voor haar eigen waterschap. Dit kan zijn tijdens een open dag, in de vorm van een gastles op een school of een evenement waar veel jongeren aanwezig zullen zijn. 

Afscheid Wieke Metzlar

Drie jaren heeft Wieke zich ingezet voor waterschap Aa en Maas en het landelijke Jeugdwaterschapsbestuur, waarvan ze 1 jaar jeugddijkgraaf was. Met veel enthousiasme zette ze zich in voor het waterschap en het landelijke jeugdbestuur.

Een hoogtepunt was zeker de Tour door Nederland in 2015 langs alle waterschappen waar ‘de 10 gouden regels’ werden aangeboden. Ze bezocht een jongerencongres in Marokko, deed mee aan debatten was aanwezig bij activiteiten van haar eigen waterschap.

Vóór de zomervakantie ging ze zelf op zoek naar een opvolger. Dit werd Belle Holthuis en zij is al enkele maanden door Wieke voorbereid op haar functie als Jeugdwaterschapsbestuurder.

 Agenda

Jeugdwaterschap-weekend

Plaats : N.n.b.

Datum : 10-06-2017
Tijd       : 13:00 - 14:00

Share |

Nieuws