Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

 Agenda

Even voorstellen: het jeugdwaterschapsbestuur

Johannes van der Poel

Vallei en Veluwe

Functie : Bestuurslid

Leeftijd: 16

Woonplaats: Ede

Website: http://www.vallei-veluwe.nl


'Het is onaanvaardbaar dat een groot deel van de wereldbevolking nog steeds onder omstandigheden leeft die we in Nederland 150 jaar geleden al niet accepteerden', zei koning, destijds nog prins, Willem-Alexander in 2008 bij de viering van Wereldwaterdag in Rotterdam. 

Is het niet goed eens aandacht te vragen voor fatsoenlijke sanitaire voorzieningen voor iedereen? Ik voorzie namelijk dat er in de toekomst nog veel meer vluchtelingen richting Europa komen, met als oorzaak dat er in verschillende werelddelen straks geen drinkwater meer is. Zowel Nederland als vele andere landen hebben dus nu en in de toekomst dringend watermanagers nodig. Water is onze vriend én vijand.   

Mijn naam is Johannes van der Poel. Als jeugddijkgraaf mag ik deze ontzettend enthousiaste en ambitieuze jongeren vertegenwoordigen. Tegelijkertijd vertegenwoordig ik alle jongeren bij de waterschappen. Als jeugdwaterschapbestuur hebben we allemaal het zelfde het doel voor ogen: Jongeren betrekken bij het werk van de waterschappen. 


 « Terug