Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Even voorstellen: het jeugdwaterschapsbestuur

Iris Haan

Rijnland

Functie : Bestuurslid

Leeftijd: 15

Woonplaats:

Website: http://www.rijnland.net


Iris (15) zit in de vierde klas van het VWO. Ze is gek op paardrijden, dansen en saxofoon spelen, maar ze wil ook bijdragen aan een groter waterbewustzijn onder jongeren. Als jeugdbestuurder maakt ze deel uit van het landelijke Jeugdwaterschap. Iris: “Het is belangrijk dat mensen weten wat de klimaatverandering betekent voor ons water.”

Hoe kwam je op het idee om jeugdbestuurder te worden?
“Ik zag de vacature staan op de website van Rijnland. De functie sprak me aan, want als jeugdbestuurder leer je veel over wat het waterschap doet en je komt ook in het nationale Jeugdwaterschap. Het lijkt mij heel leuk om samen te werken met andere jongeren die dezelfde interesses hebben.”

Wat ga je allemaal doen als jeugdbestuurder?
“Alles is nog heel erg nieuw, dus ik weet het nog niet precies. In ieder geval ga ik meedenken met het bestuur over hoe we jongeren bewuster kunnen maken van water. Verder zal ik soms bij officiële momenten zijn, zoals de start van een dijkverbetering. Om goed mee te kunnen denken, ga ik veel leren over Rijnland. Ik heb al kennis gemaakt met de dijkgraaf. Ik heb een vaste begeleider en tijdens het introductieprogramma nemen verschillende waterschappers me mee op pad. Zo kan ik zien hoe Rijnland zorgt voor schoon water en voor droge voeten.”

Waarom vind je klimaatverandering een belangrijk onderwerp?
“Het klimaat verandert. Dat merk ik zelf bijvoorbeeld doordat we vroeger in de winter vaker buiten konden schaatsen dan nu. Doordat het nu warmer is en vaker regent, krijgen we eerder wateroverlast. Veel mensen weten dit niet, vandaar dat het me leuk lijkt om jongeren op allerlei manieren te vertellen wat de waterschappen doen en wat er allemaal moet gebeuren.”


 « Terug