Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

 Agenda

Even voorstellen: het jeugdwaterschapsbestuur

Roos van den IJssel

rijssel

Zuiderzeeland

Functie : Bestuurslid

Leeftijd: 17

Woonplaats: Lelystad

Website: http://www.zuiderzeeland.nl


Ik ben Roos van den IJssel, 17 jaar oud en ik woon in Lelystad. Ik zit nu in 4 VWO van de Scholengemeenschap Lelystad.

Ik ben in aanraking gekomen met het waterschap via het vak Onderzoeken & Ontwerpen, wat ik volg op school. Hiervoor doe je projecten voor opdrachtgevers. Mijn opdrachtgever was waterschap Zuiderzeeland.

In het project ging ik naar verschillende gemalen in de polder toe en zag ik met eigen ogen hoe wij hier droge voeten houden. Met grote kracht werd het water uit Flevoland de polder uitgepompt. Ik vind het echt heel bijzonder dat dit door het waterschap zo wordt georganiseerd en dat dit zo in Nederland gebeurt.


Ik vind het heel jammer dat het waterschap zo onbekend is onder de jeugd. Ik hoop dat ik door het jeugdbestuur het waterschap wat bekender kan maken. Het is natuurlijk ook leuk dat ik de rivier de IJssel in mijn naam heb zitten, maar het is puur toeval dat ik nu met het waterschap te maken heb.

In maart en april ga ik een zeilreis maken over de Atlantische Oceaan. Dit is op een tall ship met een hele groep jongeren en een crew. Tijdens deze reis ga ik een onderzoek doen en een blog bijhouden voor het waterschap:

www.roosmeemetwyldeswan.weebly.com


 « Terug