Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

 Agenda

Jeugdwaterschap op International Junior Science Olympiad

09-Dec. 11:00


Jeugdwaterschap op International Junior Science Olympiad

10-Dec. 11:00


Even voorstellen: het jeugdwaterschapsbestuur

Juliana IJlstra

Juliana IJlstra

Hollands Noorderkwartier

Functie : Bestuurslid

Leeftijd: 16

Woonplaats: Heiloo

Website: https://www.hhnk.nl/jeugdbestuurder


Nadat ik met school naar een biologiesymposium was geweest op hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), begon ik echt over de waterschappen na te denken en toen ik zag dat er een plekje vrij was in het jeugdbestuur greep ik mijn kans. Na 2 flinke sollicitatierondes te hebben overleefd, mag ik me vanaf 1 januari 2017 officieel jeugdbestuurder van het HHNK noemen, waarop ik ontzettend trots ben. 

Ik vind het erg belangrijk dat jongeren oog hebben voor de natuur en dat ze begrijpen hoe belangrijk watermanagement voor Nederland is. Wat deze functie uniek maakt is dat je op jonge leeftijd de kans krijgt om iets toe te voegen aan de inzichten van mensen; ik heb zelf de laatste maanden enorm veel opgestoken van het werk van het hoogheemraadschap, en ik wil andere jongeren er graag mee inspireren. 

Ik kijk er erg naar uit om kennis te maken met mijn mede-jeugdbestuurders; ik zal me 2 jaar voor de volle 100% inzetten voor HHNK om jongeren zo veel mogelijk betrekken bij de waterschappen. Dit wil ik doen door middel van presentaties op scholen, maar ik wil jongeren ook bereiken door middel van sociale media.

Ik ben 16 jaar en zit in het 5e jaar van het PCC Lyceum in Alkmaar waar ik het profiel Natuur & Gezondheid volg. Ik ben erg actief op school. Ik ben onder andere de voorzitter van de leerlingenraad. Ik heb daarnaast verschillende hobby’s waaronder zingen, hardlopen en ukulélé spelen.


 « Terug