Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Even voorstellen: het jeugdwaterschapsbestuur

Jiska Taal

Delfland

Functie : Bestuurslid

Leeftijd: 15

Woonplaats: Hoek van Holland

Website: http://www.hhdelfland.nl


Ik ben Jiska Taal en ik ben 15 jaar oud. Ik zit in de vijfde klas van het vwo op het Reviuslyceum in Maassluis. In mijn vrije tijd speel ik rugby, lees ik graag, hou ik van reizen en vind ik het leuk om af te spreken met vrienden. Ik woon in Hoek van Holland op vijf minuten fietsen van de Noordzee en ook van de Nieuwe Waterweg.

Sinds 1 januari 2018 ben ik de nieuwe jeugdbestuurder van het Hoogheemraadschap van Delfland. Door een presentatie op school ben ik geïnteresseerd geraakt in de waterschappen. Aan het eind van de presentatie bleek dat Delfland een nieuwe jeugdbestuurder zocht. Ik heb direct een motivatiebrief geschreven en na mijn presentatie, kreeg ik tot mijn verbazing te horen dat ik een half jaar met Tim van Marrewijk mee mocht lopen en daarna zelf jeugdbestuurder van Delfland was.

Om het waterbewust zijn bij jongeren te vergroten heb ik een Instagram-account opgezet en ik heb nog heel wat ideeën, die ik graag wil uit gaan voeren.

Het is belangrijk dat jongeren beseffen dat water belangrijk is. Wij zijn de toekomst en als wij het nu niet leren is het misschien later wel te laat. Door de klimaatveranderingen valt er de laatste jaren steeds meer regen en stijgt de zeespiegel. We moeten nu actie ondernemen voor later.


 « Terug