Om deze website goed te laten functioneren maakt deze website gebruik van cookies. Zonder cookies zijn sommige delen van deze website niet functioneel. Bijvoorbeeld de webshop. Daarnaast gebruiken wij Google analytics om de inhoud van deze website, voor de bezoeker zo prettig mogelijk te laten ervaren.

 Agenda

Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

01-Juni 09:00


Bezoek aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

02-Juni 09:00


Vakkanjers Live Event

14-Juni 09:00


Werkbezoek aan nader te bepalen waterschap

21-Sep. 09:00


Even voorstellen: het jeugdwaterschapsbestuur

Gijs van 't Hart

Gijs van 't Hart

Hollandse Delta

Functie : Bestuurslid

Leeftijd: 17

Woonplaats:

Website: http://www.wshd.nl


Ik ben Gijs ’t Hart, jeugdbestuurder van het waterschap Hollandse Delta. Ik ben 17 jaar oud, zit in 5vwo op het Wartburg College in Rotterdam-IJsselmonde en ik woon in de Hoeksche Waard. 

Sinds de serie 'Als de dijken breken' is overstromingsgevaar weer 'trending'. Ook ik heb met ontzag naar die serie gekeken en gezien wat het ergste scenario ons zou kunnen brengen: duizenden doden, half Nederland onder water, een volksverhuizing en een regering die het ook niet meer weet. 

In de serie werd het drama benadrukt. Als jeugdbestuurder wil ik jongeren vertellen dat er ook een andere kant is. Het waterschap stelt namelijk alles in het werk om zo’n ramp te voorkomen. 

Zelf houd ik waarschijnlijk de voeten droog, al wordt mijn wijk wel een eiland. Benieuwd hoe hoog het water bij jou komt? Bekijk het op overstroomik.nl


 « Terug